NTP-EFP-14-0121 pályázat

Tehetséggondozás iskolánkban

NTP-EFP-14-0121 pályázat

KIADVÁNY

Iskolánkban folyamatosan lehetőség nyílik a tehetséges tanulók képességeinek kibontakoztatására a tanórákon kívül is. Már lassan egy évtizede szívesen látogatják a diákok, akár hetente háromszor, az itt folyó képzőművészeti órákat, ahol rajzolhatnak, festhetnek, kézműveskedhetnek Varga Csilla tanárnő és festőművész vezetésével.

2015 tavaszán a Nemzeti Tehetség Program keretén belül lehetőség nyílt a tehetséges fiatalok számára – egy nyertes pályázat kapcsán -, hogy további 30 órás egyéni képzésen vehessenek részt. E program részeként a képzőművészeten túl másik öt tanuló zenei készségeit fejleszthette Lévárdi Beáta középiskolai tanár, zongora-és szolfézstanár segítségével.

Iskolánk kulturális életét már több éve gazdagítja az 50 tagú gyermek énekkar, egy 20 tagú pedagógus énekkarral kiegészítve. Az Adventi és Húsvéti Hangversenyeknek rendszeres fellépői vagyunk, melynek színhelye a balassagyarmati Szalézi és a Római Katolikus Szentháromság Templom. A 21. Megyei Kórustalálkozón ezüst minősítést kaptunk. Énekkarunkat Lévárdi Beáta tanárnő vezeti.